Programul Mentor vanzari – cursuri interne

Logica cursurilor din program
Cursurile respecta o susccesiune logica asa cum a reesit din 16 ani de practica cu companii client nationale si multinationale.
Cursul initial – Dezvoltarea echipei – team building – are menirea de a actuliza, valida si dezvolta echipa, ca premisa pentru performantele viitoare.
Planificarea si organizarea vanzarilor proprii – aduce cunostiinte noi si abilitati de viziune imediat aplicabile pentru cresterea volumului de activitate ca baza pentru cresterea volumului de rezultate.
Tehnici si abilitati de vanzare – urmareste dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si atitudinii de vanzare consultativa. Pe pasii Procesului de vanzare: Prospectare – Contact initial – Discutie nevoi – Ofertare – Urmarirea vanzarii – Servicii post vanzare, se exerseaza cu jocuri de rol, studii de caz, simulari, tehnici de prospectare, rezolvare de obiectii, negociere, finalizare, fidelizare, s.a.
Cursul de Tehnici si abilitati de comunicare interpersonala profesionala rafineaza comunicarea client consultant ca avantaj competitiv.
Tehnici si abilitati de negociere este cursul care aduce tehnici avansate si bune practici de negociere persuasiva utile consultantilor in castigarea increderii clientilor.
Din cursul Servicii superioare pentru clienti, cursantii obtin principii si tehnici de fidelizare cu care sa-si surprinda pozitiv proprii clienti, de fiecare data. Curs avansat, pentru consultanti seniori.

Adaptarea la cerintele clientului
Cerintele sunt identificate de traineri impreuna cu managerul general sau managerul de vanzari, cu participantii la cursuri si cu clienti ai acestora.
Companiile isi aleg anumite cursuri sau chiar module de curs care sunt apoi adaptate ca scop, obiective, structura si ateliere in functie de stadiul si marimea echipei de vanzari si domeniul de activitate.
Echipe diferite de consultanti de vanzari pot parcurge module diferentiate.

Etape, module si rezultate
Prima etapa din program este identificarea si prioritizarea cerintelor companiei client, a beneficiilor asteptate.
Etapa urmatoare consta in alegerea pe prioritati si adaptarea cursurilor. Aici se pot alege evaluari comportamentale cu modelul de management al calitatilor Life Orientations®.
In etapa a treia fiecare curs sustinut are raport de activitate cu evaluari individuale, recomandari si concluzii.
Etapa a patra este dedicata evaluarii finale.
Intre etapele de instruire exista teme si proiecte individuale sau per echipa, exista lecturi si sesiuni de follow-up.
Rezultatele sunt evaluate 360 ca impact, comportamente schimbate, ROI, KPI.

Cursul este 100% interactiv: oamenii vor cunoaşte noi abordări ale situaţiilor şi vor înţelege avantajul diversităţii in organizatie. Participantii vor avea activităţi experienţiale (adulţii invaţa din experienţe) în cadrul cărora vor realiza lucruri împreună, intr-un mediu extern organizatiei.

Un curs cu multe ateliere cu tehnici de planificare si organizare consacrate, cu metode de organizare a prospectarii active, de prioritizare a activitatilor. Principiile lui Lakein si cadranele Covey sunt doar cateva dintre acestea.

Curs de vanzare consultativa sustinut in peste 200 de editii cu peste 500 de participanti din 2001 pana in prezent. Structura cursului este alcătuită din ateliere practice, cu grad ridicat de interactivitate şi acumulare de cunoştinţe.

Cursul aduce zeci de bune practici din comunicarea profesionala: AIDA – formula vânzărilor de calitate la telefon, adaptarea comunicarii în funcţie de preferinţele Conducătorului, Analiticului, Amiabilului şi Expresivului,…

Acest curs va prezinta Legile convingerii si Strategia Harvard exersate in negocierile cotidiene. Se pune accent pe negocierea castig-castig, cooperanta si consultativa, pentru relatii de termen lung.

Cursul îmbină abordarea structurată a Principiilor Superior Client Service cu ateliere practice de dezvoltare de abilităţi. Oricâte definiţii am căuta pentru calitate ele vor ceda în faţa unui adevăr simplu: Clientul defineşte Calitatea!